Veelgestelde vragen

Om opgenomen te worden in het Bijna Thuis Huis dient u een zogenoemde terminaal verklaring van een (huis)arts of specialist te kunnen overleggen.
De zorgkosten zijn voor iedereen geregeld in het basispakket van de zorgverzekering. De verblijfvergoeding (eigen bijdrage) van 39 euro per dag krijgt u (gedeeltelijk) terug van de zorgverzekeraar indien u aanvullend bent verzekerd.
Het Bijna Thuis Huis Udenhout levert voor iedere gast 100% maatwerk, dat geldt dus ook voor de bezoektijden die in onderling overleg met elkaar worden afgesproken.
Het Bijna Thuis Huis stelt u in de gelegenheid om de laatste zorg door ons te laten verrichten. Bij het verlaten van het Bijna Thuis Huis spreken we altijd nog onze laatste woorden uit naar de overleden gast en de nabestaanden. Natuurlijk zijn alle andere wensen ook met ons bespreekbaar.
Wanneer er een kamer beschikbaar is dan kan opname vaak dezelfde dag nog. De groep met vrijwilligers is direct beschikbaar evenals ons zorgteam.
Kijk op onze website onder organisatie/vrijwilliger. Daar kunt u zich online aanmelden en daar vindt u ook onze contactgegevens om telefonisch contact op te nemen.
Iedere dag is anders. Afhankelijk van de wensen van onze gast passen we de dagindeling aan op wat de gast wil. Belangrijk om te weten is dat er van 07.00 – 23.00 uur altijd een vrijwilliger beschikbaar is voor de gast en zijn naasten.
De zorgmomenten overdag worden geleverd door de thuiszorginstantie die verbonden is aan ons Bijna Thuis Huis. Zij kennen de weg, onze vrijwilligers en onze coördinator. Gedurende de nacht is er van 23.00 – 07.00 uur verpleging aanwezig.